Kan Du Bli Hevdet Som En Avhengig Av Selvangivelse Hvis Du Er 18 År Og Over?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Selv etter at du er på vei til college, kan du fremdeles være foreldrenes avhengig.

Selv om du ikke er barn lenger, kan foreldrene dine kreve deg som avhengig. Avhengige inkluderer både "kvalifiserende barn" og "kvalifiserte slektninger." Begge kategoriene lar en forelder - eller en besteforelder, fosterforelder, stemor eller søsken - kreve en forsørgers fritak for deg når du er eldre enn 18. Du må oppfylle alle IRS-testene for avhengig status.

Kvalifiserende barn

Du forblir et kvalifiserende barn frem til du fyller 19, ikke 18, forutsatt at du er yngre enn personen som krever deg. Etter 19 kan du være avhengig til du fyller 24 hvis du er student på heltid. Hvis du blir varig og totalt ufør, kan foreldrene dine - eller hvem som helst - kreve deg på ubestemt tid. Du må leve med den som krever deg i minst halve året, og du må betale mindre enn halvparten av utgiftene.

Kvalifiserende Relativ

For å bli en kvalifiserende slektning, kan du ikke tjene mer enn det personlige fritaksbeløpet for året - $ 3,800 fra og med 2012. Personen som krever deg må betale halvparten av den totale støtten, som kan inkludere rom-, kost- og medisinsk regning. Hvis du blir hevdet av et familiemedlem som din far, søster, onkel eller svigerforeldre, trenger du ikke å bo i huset deres. Hvis en ikke-pårørende hevder deg - for eksempel kjærestenes foreldre - må du bo sammen med dem året rundt.

Fravær

Kravet om bosted - hvor mye tid du må bo sammen med den som påstår deg som avhengig - kommer med mange unntak. Anta at du er universitetsstudent på heltid og bare hjemme til jul og sommer. Det diskvalifiserer deg ikke som en avhengig hvis foreldrenes hjem fremdeles er din primære bolig. Militærtjeneste, ferier og sykehusopphold utelukker deg heller ikke. Hvis du dør i løpet av året, men er kvalifisert som en avhengig frem til din død, kan den som hevder fritaket fortsatt gjøre det for det siste året av livet ditt.

Deal-Breakers

Selv om du oppfyller alle andre krav, vil noen livssituasjoner krysse av listen som avhengig. Hvis du ikke er en amerikansk statsborger, bosatt utlending eller statsborger, eller bosatt i Canada eller Mexico, kan ingen kreve deg som avhengig. Når du giftet deg og innleverer en felles retur med ektefellen din, er du ikke noens avhengig, selv om du er yngre enn 19. Hvis foreldrene dine deler seg, er det bare en av dem som vil kreve deg som et kvalifiserende barn.