Er Biologer Lisensiert?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

En mikrobiolog er en type biolog.

Fra karrieresynspunkt kan begrepet "biolog" ha mange betydninger. Som biolog kan du studere planter, dyr, mennesker eller et bestemt miljø. Du kan jobbe i marine biologi, dyrebiologi eller biokjemi, reise til den brasilianske regnskogen for å studere biologiske forbindelser eller jobbe i et klinisk laboratorium som mikrobiolog. I de fleste tilfeller kreves det ikke lisens for å bli biolog.

Utdanning og arbeidsinnstillinger

Selv om en bachelorgrad kanskje får foten inn døren, krever de fleste biologistillinger minst en mastergrad. Forskere har generelt en doktorgrad, noe som vil være spesielt viktig hvis du vil gjøre direkte research. Mange biologer jobber for den føderale regjeringen i byråer som Environmental Protection Agency, National Institutes of Health, Centers for Disease Control and Prevention eller Department of Agriculture. Du kan også jobbe for et farmasøytisk selskap i et forskningslaboratorium.

Sertifisering vs. lisensiering

Noen biologer er sertifiserte. Dine venner kan bruke vilkårene om hverandre, men en sertifisering er ikke det samme som en lisens. Mange yrkes yrker i USA krever en lisens fra en statlig styret. Hvis en lisens er påkrevet, må legemidler og sykepleiere, for eksempel, være lisensiert i alle stater - du kan ikke trene yrket med mindre du er lisensiert. Sertifisering er frivillig, og sertifiseringen er en legitimasjon utstedt av en privat profesjonell organisasjon.

Sertifiseringer for biologer

Sertifiseringer for biologer faller vanligvis inn i en av to klassifikasjoner. Den første er en total sertifisering av kompetanse i yrket. En biolog kan være nødt til å oppfylle krav til utdanning eller erfaring eller ta en eksamen for å bli sertifisert. Et eksempel på denne typen sertifisering er Certified Wildlife Biologist legitimasjon tilbys av Wildlife Society. En annen type sertifisering er en legitimasjon gitt for en ferdighet knyttet til yrket. Marine biologer, for eksempel, kan trenge å bli sertifisert innen dykking. Sertifiseringer for denne ferdigheten tilbys av National Association of Underwater Instructors og Professional Association of Diving Instructors.

Licensing

Noen biologer må være lisensiert. Kliniske genetiske molekylærbiologer spesialiserer seg på diagnostisk testing for sykdommer som kreft eller for genetiske lidelser, og det kan være nødvendig å bli lisensiert. California er en stat som krever lisens for kliniske genetiske molekylærbiologer, ifølge California State University i Los Angeles. Noen mikrobiologer kan være leger og kreves medisinsk lisens, men ikke mikrobiologilisens. Biologer som marine biologer og dyrebiologer er imidlertid ikke pålagt å ha lisens, selv om de kan velge å bli sertifisert.