Har Du Mistet Jobben Din? Si Farvel Til Dine Venner

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Hvis du vil at vennene dine skal holde fast og kjempe for deg, må du forstå at du må utvikle noen imponerende ferdigheter for å holde deg positiv og positiv i løpet av jobbsøkingen din.


Når du opplever en karrierekris, kan dine beste venner la deg ned mest.

Med mer enn 20 års erfaring som karriereveiledning for fagfolk i overgang, har jeg vært vitne til det samme fenomenet igjen og igjen. Ingen vil tro på meg når jeg sier det, men jeg advarer alltid klientene mine om å forvente at folk som er nærmest dem, til slutt stopper å returnere sine samtaler, inviterer dem til å drikke eller slippe av.

Den menneskelige naturen har oss tilkoblet for å kjempe eller flykte når vi føler fare, og de fleste, når det kommer til tap av jobber, tar den feige ruten og flyr. For de "vennene" som forsvinner når de går grovt, skam på dem. Men hvis du vil at vennene dine skal holde seg fast og kjempe for deg, må du forstå at du må utvikle noen imponerende ferdigheter for å holde deg positiv og positiv for varigheten av jobbsøkingen din.

Oftere enn ikke ...
Det er faktisk noen vitenskap for å sikkerhetskopiere teorien min. En studie fra Pew Research finner at mer enn fire av ti av de langsiktige arbeidsledige mister kontakten med nære venner. Anecdotalt har jeg fått klienter til å fortelle meg at tidligere kolleger foretrekker å krysse gaten i stedet for å engasjere dem i normal fortauskonversjon, som om de arbeidsløse hadde fått en smittsom sykdom. Deretter er det de hjerteskjærende grunnene fra arbeidsledige menns koner, som spør sine kjærester til å "få dine ektemenn til å sjekke inn på Joe" fordi han er så ensom.

Det virker uansvarlig for venner å dumpe deg så snart selvtilliten din treffer et lavt nivå. Folk som mister jobbene sine er ikke dårlige mennesker. Og jeg tror ikke det er noen sammenheng mellom å miste jobben din og ha råttne venner. Når du tenker på andre vanskelige tider i livet ditt (som en sykdom eller død, brann eller flom), er det sjansene for at det var hendene å holde eller skuldre å gråte på. Magisk kom mat på bordet ditt og ly ble gitt uselvisk.

Hvorfor virker alt for å endre seg når tapet er jobbrelatert?

Hvorfor skjer dette?
Når det gjelder venner som går bort, setter jeg skylden på vennene og deres frykt, ikke på de arbeidsløse. Det er derfor:

1. Arbeidstapet går altfor nær hjemmet, spesielt i denne økonomien. Hvis du - like smart / hardt arbeidende / erfaren - kan finne deg selv ute av arbeid, føler vennene dine at de godt kunne være neste i kø. Så i stedet for å rally bak deg kjører de for åsene, og håper at ved å blokkere det, vil de ikke være neste.

2. Selv gode venner er redd for å bli din rock. Å måtte prop noen opp kan føle seg altfor tung følelsesmessig, økonomisk eller begge deler. Når venner låne en hånd i andre katastrofetider, er det i det minste antagelsen om en begrenset tidsramme. Men arbeidsledigheten kan vare lenge, og usikkerheten kan skremme folk bort fra å tilby enda litt hjelp ... fordi de ikke er sikre på hvor mye du vil komme til å stole på dem.

3. Mange ganger føler venner at de ikke kan være til hjelp, med mindre de kan gi en konkret jobbledelse. Hvis de ikke har mulighet til å tilby, holder de seg borte - ikke innser at deres nærvær er mer meningsfylt enn nesten alt annet.

Slik holder du dem rundt uansett
Det er trist, men sant: Mens du treffer fortauet og sender ut resuméer, må du også sette inn arbeidet for å holde vennene dine. Hvis du vil ha folk rundt i løpet av overgangen, må du ta kontroll.

• I stedet for å vente på at venner skal gå opp, må du nå ut proaktivt.
• Sett folk i ro ved å fortelle dem hva du trenger fra dem over lang tid (deres følgesvenn, deres ideer, deres lyst) og det du ikke trenger (deres penger, deres unødvendige innflytelse, deres hver eneste ledig stund).
• Vær opptatt: Inviter enkeltpersoner eller små grupper til et måltid eller en kopp kaffe.
• Ikke gjør arbeidsledigheten ditt eneste samtalemne, men del din fremgang og la andre få vite hva du jobber med og hvilke strykejern du har i brannen.
• Gjør det klart at du smart utnytter fritiden din ved å samarbeide, plukke opp nye ferdigheter, frivillig arbeid, osv., Og ikke bare mote rundt huset i tøfler.

Selv om du ikke kunne unngå tapet av jobben din, kan du unngå tap av dine venner. Gjør valget mellom å være aktiv og begeistret for søket ditt, og det er en mye bedre sjanse for at vennene dine vil velge å bli der inne hos deg.

Cheryl Rich Heisler er president / grunnlegger av lovgivninger, en karrierekonsulentorganisasjon som hjelper advokater og andre fagfolk å utforske karriereovergang innenfor, utenfor og rundt deres opprinnelige fagområder. Lær mer på www.lawternatives.com.

Mer fra LearnVest
Klar til å endelig være chef for pengene dine? Sjekk ut vår Take Control Bootcamp!
Finn ut hva som skjer med arbeidsledighet
Se noen skattetips for de arbeidsledige