Kan En Cosigner Påta Seg Et Boliglån Når Som Helst?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

En hypoteksforutsetning kan være vanskelig, spesielt mellom eksisterende boliglånsinnehavere.

En cosigner på et boliglån er nesten alltid også eier på eiendommen. De fleste boliglån långivere vil ikke gjøre et boliglån til to låntakere hvis bare en har en fast interesse på eiendomsdokumentet. Dette er en viktig del av informasjonen fordi praksis med "antakelse av et boliglån" generelt er henrettet mellom en ny boligkjøper og et eksisterende hus med et boliglån. Men hvis det klarte seg riktig, er det fortsatt mulig for en cosigner å overta et boliglån.

Tradisjonell Mortgage Assumption

Øvelsen av å antage et boliglån er tiltalende for noen nye huseiere hvis selgerens nåværende boliglån er rimelig og rimelig. I dette scenariet kommer en ny boligkjøper ut til det eksisterende boliglånsselskapet - før et hjem er kjøpt - og ber om å "anta" selgerens nåværende boliglån. I de fleste tilfeller må den nye kjøperens kreditt og inntekt vurderes uansett for å sikre at tilbakebetaling på eksisterende boliglån fortsetter uten problemer.

Prosessen

Hovedfordelen ved å forutse et boliglån er å opprettholde en attraktiv rente og betaling på et eksisterende boliglån. En sekundær fordel er imidlertid å unngå kostbare lukkegebyr og boliglånspunkter. I mange tilfeller kan en vellykket boliglånsforutsetning spare deg enormt ved å lukke. Dette er imidlertid alt forutsatt at du som den nye kjøperen vil kvalifisere for det eksisterende boliglånet. Dette er ikke en garanti og kan ta så lang tid å behandle som en tradisjonell boliglånsansøkning.

Cosigner Assumption

Det er mulig for en cosigner på et eksisterende boliglån å påta boliglånet uavhengig av det andre boliglånet. Dette kan imidlertid være vanskelig. I dette tilfellet er cosigner som antar boliglånet bokstavelig talt å kjøpe hjemmet fra den andre parten. Hvis partiet som ønsker å bli fjernet fra boliglånet, vil forbli på eierskapet, vil en hypoteksforutsetning sannsynligvis ikke lykkes, og cosigneren som ønsker å overta boliglånet, må finne en tradisjonell refinansiering.

Antagelige boliglån

Mens det antas at boliglån var populært i 1970 og 1980, da rentenivåene var skyrocketing, har øvelsen vært i relativ ubruk. Det er imidlertid noen typer boliglån som fortsatt er antagelige. Disse er vanligvis begrenset til lån forsikret av Federal Housing Authority og Department of Veterans Affairs. Hvis du har et FHA- eller VA-forsikret boliglån, kan det være mulig for din cosigner å påta seg boliglånet ditt.