Slik Får Du Hjelp Med Husholdningsbokføring

Forfatter: | Sist Oppdatert:

En forelder eller et annet familiemedlem kan være en kilde til nyttige råd.

Når du er ung og singel, er det ganske enkelt å holde styr på pengene dine. Hvis du har nok igjen for gass og lattes til lønningsdagen, er det alt bra. Når du begynner å sette opp et Nest med noen andre, blir ting mer komplisert. Nå har du to inntekter og to sett med betalinger for å jonglere, og to folks fristelser for impulsutgifter. Legg til barn, boliglån og investeringer i blandingen på et tidspunkt, og husholdningenes bokføring kan bli en reell utfordring. Heldigvis er det flere måter å få hjelp på.

Spør noen

Noen foreldre er motvillige til å gi råd om økonomiske problemer, men er mer enn glade for å dele sin erfaring hvis du tar et øyeblikk å spørre. Hvis dine egne foreldre er et synlig dårlig eksempel, velg en annen mentor: en venns foreldre, besteforeldre, tante eller onkel, eller en vellykket eldre fetter eller søsken. Hvis du kan, prøv å velge noen hvis holdninger og livsstil ligner din. Det gjør det mer sannsynlig at deres styringsstrategi vil gi mening for deg. Hvis det ikke er noen åpenbare mentorer i din egen sirkel, bør du vurdere å ansette en bokholder for å sette opp kontoer for deg og lære deg hvordan du opprettholder dem.

Fellesskapet

En annen potensiell kilde til hjelp er det større samfunnet du bor i. Statlige og kommunale regjeringer tilbyr ofte nyttige råd eller budsjettering regneark du kan bruke. Noen av dem tilbyr også formelle sit-down klasser i budsjettering og pengehåndtering. Ditt lokalsamfunnsskole, videregående skole eller universitetets forlengelsesprogram kan tilby gratis eller billig seminarer og nattklasser. Hvis ikke, sjekk med de lokale kirkene og samfunnsorganisasjonene. Ofte lærer frivillige seminarer eller kveldsklasser i økonomistyring, etter hvert som behovet oppstår. Bortsett fra de ferdighetene de underviser, kan disse klassene gi deg en støttende gruppe for å oppmuntre deg hvis du sliter.

Finansiell programvare

Datamaskinen din er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å holde bokføringen i orden. Et enkelt regneark kan tjene til å holde oversikt over utgiftene dine, men det finnes også kraftige personlige finansprogrammer. De mest kjente er Quicken og Microsoft Money, men åpen kildekode programmer som GnuCash og HomeBank kan gi lignende funksjoner gratis. Disse programmene hjelper deg med å sette opp et budsjett, spore utgifter, overvåke bankkontiene dine og holde øye med investeringene dine. Online-tjenester som Mint gjør det samme, og kan nås fra en smarttelefon og en datamaskin.

Andre læringsmuligheter

Bortsett fra programvare for pengestyring, inneholder Internett noen av de beste (og verste) gratis budsjettrådene. Ikke stole på informasjon fra selvinteresserte selgere eller tvilsomme bloggere, med mindre du kan bekrefte informasjonen fra andre kilder. Offentlige nettsteder, universitetsutvidelser, finansinstitusjoner og store nyhetssider tilbyr en rekke nyttige opplysninger og veiledning på nettet. Frakoblet, ditt lokale bibliotek er fylt med bøker om emnet. Det finnes også en rekke magasiner og nyhetsbrev som du kan abonnere på - noen eksplisitt finansorienterte, og noen som inkluderer regelmessige budsjettartikler og kolonner som en del av deres overordnede mandat.