Hva Skjer Når En Hund Bukser Mye?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Raser med innstikkede ansikter er tilbøyelige til å pante fordi de overopphetes lett

Alle hundene pant; det er hvordan de svette. I motsetning til mennesker svetter hundene ikke. I stedet stoler de på åndedrettssystemet og spyttkjertlene for å utdrive varme og kjøle ned. Mens det er normalt at friske pupper bukker når de er glade, leker eller hot, hvis hunden din lover mye uten tilsynelatende grunn, kan det være et tegn på alvorlig sykdom eller skade. Hvis dette er tilfelle med poochet ditt, se en veterinær umiddelbart.

Raser tilbøyelige til å pant mye

Hunder som har en kort snøring og inntrykket som bulldoger eller Boston terrier, har trange luftveier på grunn av deres unike ansiktsstruktur. Denne tilstanden er kjent som brachycephalic respiratory syndrome og for berørte raser, det gjør deres panting ineffektive fordi de ikke tar mye luft raskt. Dette kan føre til varmeslag, sammenbrudd og til og med død. Hvis hunden din har et søtt inntrykket, og panting mye uten tilsynelatende grunn, søk legehjelp umiddelbart. I ekstreme tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi for å forbedre hundens luftstrøm, slik at den kan bøte effektivt og ikke overopphetes raskt.

Fedme

Overvektige hunder har en tendens til å pant mer fordi de ekstra pundene gjør at de beveger seg rundt mer skatt. Siden hundefedme kan knyttes til en rekke alvorlige medisinske problemer, bør du vurdere et vekttapsprogram slik at hunden din blir sunn.

Heteslag

Under hundedagene på sommeren er det viktig å beskytte hunden mot varmestrøm. For å gjøre det, bør hundene holdes ut av varmen og få rikelig med vann å drikke. Også, kraftig trening bør unngås når ute. Hvis en hund har blitt utsatt for de høye temperaturene og panting overdrevent, flytt pupen til et kjøligere område og gi det en bolle med ferskvann. Hvis hundens tilstand ikke har forbedret seg innen 10 minutter, eller har en lys eller mørk rød tunge og tannkjøtt, overdreven tørst, svimlende eller er bevisstløs, se en veterinær umiddelbart.

Sykdom og sykdom

Hvis hunden din lover mye uten tilsynelatende grunn, kan hunden din være alvorlig syk eller skadet, så søk veterinærpleie med en gang. Cushings sykdom vil føre til at en hund bukser fordi den føler seg for tørst. En hund kan også tro når den er i smerte eller føler seg kvalm. Hvis en hund har feber, vil det pant å kjøle seg ned, eller hvis det har problemer med å puste, vil det gjøre det for å få mer luft.