Hvordan Gå Tilbake Til Arbeid På Kontraktsgrunnlag

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Velg dokumenter som markerer din erfaring når du oppretter en portefølje.

Kontraktsarbeid gir mange fordeler. Du kan velge når og hvor du skal jobbe og har ofte mer fleksibilitet enn ansatte på et selskaps lønn. Kontraktsarbeid er også en fin måte å lette tilbake til arbeidsverdenen hvis du har vært arbeidsløs. Å forstå grunnleggende kontraktarbeid kan hjelpe deg med å finne en jobb som bare passer for forholdene dine.

Opprett en portefølje

Mens en potensiell klient kan lese om dine ferdigheter på ditt CV, kan du se at eksempler på arbeidet ditt gir konkret bevis på hvilken type arbeid du kan gjøre. Porteføljer er ikke bare verdifulle for forfattere og kunstnere; de kan bidra til å vise frem dine talenter uansett hvilken type arbeid du gjør. Legg til kopier av rapporter, regneark, PowerPoint-presentasjoner og andre materialer som viser din beste innsats. Inkluder informasjon om priser og utmerkelser du har vunnet, og legg til noen få vitnesbyrd fra tidligere veiledere eller klienter. En online versjon av porteføljen din kan være nyttig hvis du planlegger å telekommunikere og ikke vil kunne vise potensielle kunder din portefølje personlig.

Vurder dine behov

Når du har opprettet en portefølje, er det på tide å tenke lenge og hardt om hvilke jobber du er villig til å akseptere. Hvis du er interessert i å inngå kontrakt, fordi det gir fleksibilitet til å hente barna fra skolen og ta dem til sportspraksis og andre arrangementer, vil en kontraktsposisjon med lange timer ikke være den beste passformen. Du må også vurdere om kortsiktige eller langsiktige stillinger passer best til dine behov. Et annet viktig hensyn er hvor langt du er villig til å reise på jobb. Hvis arbeid på et langsiktig prosjekt for et selskap vil innebære en lang pendling, kan du foreslå at du jobber hjemmefra flere dager hver uke.

Finn jobb

Hvis du fortsatt er i kontakt med tidligere kolleger og arbeidsgivere, spør om de har behov for entreprenører eller vet om noen selskaper som ansetter entreprenører. Nettbaserte jobbsider kan være en kilde til kontrakterte jobber i tillegg til tradisjonelle jobber, som kan profesjonelle foreningswebsteder rettet mot din spesifikke bransje. Nettsteder som matcher kunder med entreprenører, som Elance, ODesk og Guru, kan være nyttige for å finne prosjekter. Husk at disse nettstedene vanligvis tar en prosentandel av inntektene dine som et gebyr.

Forhandle en kontrakt

En fordel ved å jobbe som entreprenør er evnen til å forhandle en kontrakt med gunstige vilkår. Angi hvor mange timer du vil jobbe per dag og per uke. Legg merke til avtalt lønn og ta med eventuelle bestemmelser for overtidslønn dersom kunden ber om at du jobber flere timer. Inkluder en betalingsplan som beskriver når du forventer å bli betalt, og hvilke typer betalinger er akseptable, for eksempel sjekker eller online-betalinger. Hvis du jobber med et kortsiktig prosjekt, vil du kanskje kreve at kunden gir en forskuddsbetaling før du starter arbeidet. Entreprenørnettstedet antyder at du ber om en 20 til 25 prosent forskuddsbetaling og inkluderer bestemmelser for tilleggsbetalinger når du når bestemte milepæler.