Meds Som Er Giftig Mot Katter

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Medisiner for mennesker kan gjøre katter syk.

Å gjøre det som er best for din kattsvenn, kan bety at du forlater henne i smerte eller føler deg syk før en veterinær kan ordinere lettelse. Du vil ikke administrere meds som ikke er foreskrevet. Dette skyldes at mange medisiner som gjør at mennesker føler seg bedre, er giftige for katter.

Menneskelige medisiner

Ikke bare er medisiner beregnet på mennesker produsert i mye høyere doser enn en katt bør motta, de interagerer også annerledes med kattens kropp. Mange vanlige over-the-counter og reseptbelagte legemidler kan ikke effektivt behandles av en katt nyrer, andre øker blodtrykket og forårsaker hjerteproblemer. Selv om det er noen få humane medisiner som kan administreres trygt til katter, er det alltid best å anta at et stoff ikke er trygt for katter, med mindre veterinæren sier noe annet.

Topp giftige medisiner

Noen medisiner forårsaker flere problemer hos katter enn andre, fordi de enten er mer farlige eller mer ofte gitt til katter av deres eiere, eller er velsmakende til katter. Acetaminophen, aspirin, ibuprofen og naproxen, er alle vanlige smertestillende midler som er over-the-counter svært giftige for katter. Det er tryggere for katten å oppleve smerte mens du venter på å se veterinæren enn å få en menneskelig smertestillende.

Mens de fleste ikke forsiktig gir sine katter antidepressiva eller ADHD-medisiner, ser katter ut som smaken av noen stoffer og vil spise dem hvis de får sjansen. Disse stoffene kan forårsake farlige anfall, rask hjertefrekvens og forhøyede kroppstemperaturer. Andre vanlige menneskelige medisiner farlig for katter inkluderer vitamin D-derivater, søvnhjelpemidler, anti-diabetiske stoffer, kolesterol og blodtrykksmedisiner og skjoldbruskhormoner.

Sikkerhet

Foruten å unngå hensiktsmessig å gi katten din menneskelige medisiner, er det viktig å holde katten din fra å konsumere rusmidler beregnet på mennesker. Oppbevar medisinene i barnesikre beholdere i skap eller skuffer som katter ikke kan åpne. Unngå å legge løs piller på telleren før du tar dem. Ikke legg piller i plastposer, kopper eller andre beholdere som en katt lett kan få tilgang til. Det er som en katt å nekte dyr mat og deretter tygge gjennom en plast for å komme til en pille, det bør ikke spise.

Sikker medisinering

Sjekk alltid med en veterinær før du gir medisiner til en katt. Veterinæren kan gi doserings- og frekvensinstrukser samt eventuelle advarsler om mulige bivirkninger. Menneskelige medisiner som er trygge for katter når de er gitt riktig under en veterinærs råd, inkluderer Dramamine for bevegelsessykdom, mineralolje for forstoppelse, hydrogenperoksid for å fremkalle brekninger, Kaopectate for å lindre diaré og betadin for å rense kutt og skraper. Andre husholdningsartikler som du kan bruke lokalt på katter, inkluderer maisstivelse eller mel for å stoppe blødning fra nagler, natronblanding, blandet inn i en pasta til biespring eller myrbitt og saltløsning for å skylle ut sår. Difenhydramin, vanligvis solgt under merkenavnet Benadryl, er trygt for katter, men er ikke veldig effektivt for allergiske reaksjoner. Det brukes imidlertid ofte til lett sedasjon, for eksempel å berolige en katt for å reise i bil eller forhindre bilsykdom.