Fordeler Og Ulemper Med Å Leie Vs. Kjøpe

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Å eie et hjem lar deg bygge opp egenkapital i eiendommen.

Det konvensjonelle bildet av den amerikanske drømmen handler normalt ikke rundt å leie det vakre hjemmet med et hvitt stakittgjerde. I stedet er hjemmeeierskap det tradisjonelle synet på velstand i USA. Noen mennesker kan imidlertid finne muligheten til å leie et hjem mer praktisk og økonomisk fornuftig når man sammenligner fordeler og ulemper ved å leie og kjøpe.

Fordeler med utleie

Leie er typisk et mindre betydelig engasjement enn å kjøpe. Selv om du signerer en leieavtale, trenger du ikke å bekymre deg for å selge et hjem hvis du må flytte. Du har større fleksibilitet i tilfelle jobboverføring. Du trenger heller ikke å bekymre deg for mye av det grunnleggende vedlikeholdet og reparasjonene som en utleier vanligvis klarer de tingene. En leietaker trenger heller ikke komme med midler for en forskuddsbetaling.

Ulemper med å leie

En betydelig ulempe med leie er at betalingene dine ikke gir noen investeringsgevinst slik en boligbetaling gjør. Du bruker pengene for retten til boarealet, og det er det. Du har også begrenset kontroll over endringer eller oppgraderinger av eiendommer når utleiere tar disse beslutningene. Noen egenskaper har også grenser for hvilke typer dekor og møbler du kan ta med inn i hjemmet eller leiligheten. Du betaler normalt et depositum når du leier, og du må signere en leiekontrakt for en spesifikk leieperiode.

Fordeler med å kjøpe

Huseiere får den immaterielle fordelen av stolthet over å eie et hjem. Økonomisk kan du også ha betydelig fordel med et godt kjøp og lån fordi du over tid bygger opp egenkapitalverdien i eiendommen. På slutten av lånetiden din eier du eiendommen direkte. Huseiere får også skattefradrag for pantelenter og eiendomsskattutbetalinger. Som huseier har du også større autonomi for oppgradering og forbedring av eiendommer, selv om du kanskje må få godkjenning fra en by- eller huseiereforening for noen prosjekter.

Ulemper med å kjøpe

Å kjøpe er ofte en betydelig forhåndsinvestering. Du må vanligvis betale 20 prosent ned på prisen på eiendommen for å få et konvensjonelt lån. Ellers må du typisk kjøpe boliglånsforsikring som koster rundt 1 til 2 prosent av eiendommens verdi hvert år. Du må også betale for vedlikehold og reparasjoner selv og kjøpe huseierforsikring. Huseiere har også en tendens til å ha mindre fleksibilitet i å flytte på grunn av tid og utgifter til å gå gjennom et salg av eiendommer. Hvis du ikke har tenkt å bo i et område på mange år, er ikke bryet og kostnadene ved å kjøpe og selge ofte fornuftig.