Hva Utgjør Arbeidsplasskriminalitet?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Tolerer ikke trakassering på arbeidsplassen.

Tittel VII i 1964 sivile rettighetsloven og flere andre føderale handlinger gjør det til en forbrytelse for å skade utsatte klasser. Du vil tro at med all denne juridiske beskyttelsen, trenger du ikke å bekymre deg for trakassering på arbeidsplassen. Men den ubehagelige naturen til noen av det som foregår på jobb, har fortsatt spørsmål om hva som utgjør trakassering og hvordan man kjemper mot det.

Definert

Trakassering er uvelkommen kontakt, enten fysisk eller verbal. Den føderale loven beskytter ansatte mot trakassering som er basert på rase, kjønn, religion, nasjonalitet, funksjonshemming, alder eller seksuell orientering. Loven beskytter også whistleblowers mot gjengjeldelse for å rapportere ulovlig aktivitet på jobben. Den uvelkomne oppførselen anses som ulovlig dersom det er tilstrekkelig alvorlig for å skape et fiendtlig arbeidsmiljø, eller, hvis begått av en veileder, fører handlingene til en endring i arbeidstakerens stilling eller fordeler.

Fiendtlig miljø

Din lagkameratens snøde kommentare om ditt røde lærskjørt og dangling øredobber som er bedre egnet for en 1980s revival band enn for arbeid, utgjør sannsynligvis ikke trakassering, med mindre det forstyrrer arbeidet ditt eller skaper et fiendtlig eller støtende arbeidsmiljø. Trakassering må være mot en beskyttet klasse og være alvorlig nok til at den gjennomsnittlige personen vil finne kommentarene truende. Eller det kan være støtende eller en del av et pågående angrep som gjør det nesten umulig for deg å gjøre jobben uten å frykte fremtidige angrep.

Eksempler

Eksempler på trakassering er seksuelt innuendo, rasemessige vitser, disparaging kommentarer om noens alder eller rase eller forbi sexrelaterte bilder eller vitser. Ansatte som klemmer, klapper eller masserer medarbeiderne kan bli anklaget for trakassering, og det kan også hvem som alltid roper, forbanner eller gjør nedsettende kommentarer om en medarbeider eller beskyttet klasse av mennesker. Tilsynsførere som demote noen fordi den personen ikke ville være enig i dato eller som bare fremmer mennesker av ett løp eller sex, kan bli anklaget for trakassering.

Hva å gjøre

Hvis du er utsatt for trakassering på arbeidsplassen, må du fortelle lovbryteren at han finner sin oppførsel eller språkstøtende. Ofte innser folk ikke at deres oppførsel er upassende og bare ber dem om å handle forskjellig, vil avslutte problemet. Hvis ikke, vær forberedt på å bevise at trakassering er på vei. Hold en detaljert journal over hendelsene, sammen med datoer, hvordan du ble plaget og hvem som kanskje har sett hendelsene. Rapporter trakassering til din veileder og bruk selskapsressurser, for eksempel et hotline- eller ansattes hjelpeprogram, for å hjelpe deg med å takle relatert stress, frykt eller sinne relatert til å være offer for trakassering på arbeidsplassen.