Hvordan Spør Din Chef For En Annen Jobb

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Snakk med din nåværende sjef før du søker om en ny rolle.

Å spørre sjefen din om å få tak i en overføring er aldri lett. Du ønsker å få mest mulig ut av enhver mulighet, men samtidig unngå å skade noen følelser - nemlig sjefen som har vært i ditt hjørne helt fra begynnelsen. Vær sikker på at de fleste ledere forstår at slike forespørsler har alt å gjøre med karrieremål og ikke misnøye med din nåværende rolle. Bare vær opp foran fra get-go, og gjør din due diligence før du gjør spranget.

Undersøk folket, avdelingen og stillingen du håper å overføre til. Dette gir deg ikke bare en bedre forståelse av denne divisjonens mål og arbeidsmiljø, men kan også kaste lys over hvorfor rollen er ledig og hvordan dine ferdigheter best fyller deres nåværende behov. Det kan hende du finner det ikke en god form, og sparer deg i trøbbel for å forfølge en jobb som kan sidestille dine karrieremål i det lange løp.

Skriv ut hvordan og hvorfor du er den beste personen for den ledige jobben, og knytt hver setning tilbake til et mål eller en plikt i avdelingen og selskapet - alt det som skal bli aktuelt om nå. Skrive alt ut forbereder deg for ditt uunngåelige snakk med sjefen din, samt intervjuprosessen med ansettelsesansvarlig for den andre jobben.

Snakk med din nåværende sjef før du noen gang søker om den interne posisjonen. Vær ærlig og på forhånd om din beslutning om å overføre til et annet lag. Å holde hush kan komplisere saker til slutt, og enda verre, sløs en advokat som kan hjelpe deg med å lande den nye rollen.

Kjole for jobben du vil ha, ikke jobben du har - en klichéd uttalelse, men en som gjelder når du søker om en intern stilling. Å kle seg casual kan gi inntrykk av at du ikke er så alvorlig som de andre kandidatene. Sett din beste fot fremover gjennom hele prosessen, selv når det kommer til antrekk.

Tips

  • Rediger ditt CV og følgebrev før du søker om stillingen. Selv med en intern stilling, vil du sannsynligvis måtte gi ansette lederen din arbeidshistorie. Den ene HR har på filen, vil ikke detaljere din nåværende rolle, så sett til side litt tid for å forberede et nytt dokument.