Er En Bichon Frise Hypoallergenic?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Jeg vil ikke gjøre deg nyser! Jeg lover virkelig!

Du vil gjerne ha en hund, men å komme i kontakt med hjørnetenner betyr kløende øyne eller hvesende. Er det slik en hypoallergen hund? Vel, nei, men bichon-frisen skjuler ikke og kan ikke utløse allergier slik andre raser gjør. Dessuten er de så søte!

Bichon Frise

Mens bichon-frisen kan ha mindre dander enn den gjennomsnittlige hunden, har hun fått over gjennomsnittet kjærlighet og adorableness. Ren hvit, med øyne som svarte knapper, stjeler denne lille hunden seg lett inn i hjertet ditt. Ved modenhet står bichons mellom 9.5 og 11.5 inches høy på skulderen, med hanner større enn kvinner. Det gjør rasen til den perfekte størrelsen for en hund hund - det er der de vil bruke tiden sin.

Frakk

I henhold til American Kennel Club-standarden for bichon-frisen, "Kappens tekstur er av største betydning." Det er denne kappen som gir rasen sine påståtte hypoallergeniske kvaliteter. Bichons underbelegg er myk og tett, mens ytre strøk er av grovere og curlier tekstur, ifølge AKC. Hundens frakk har en fløyelsaktig følelse. Bichons kalles "pulverpuffhunder" fordi det er det de ser ut etter å ha badet og grooming.

Grooming

Din bichon krever daglig grooming og regelmessig bading for å holde kjolen i god stand og glitrende hvit. Hun vil også trenge turer til groomeren hvert par måneder for å opprettholde det karakteristiske Bichon-utseendet. Ellers vil hun forveksle for en unkempt puddel. Bichons utvikler ofte brune tår flekker, marring sine små ansikter. Disse blir lett fjernet med et forsiktig, kommersielt produkt utviklet for dette formålet. Hvis du viser hunden din, vil hun kreve mye mer vedlikehold som vises perfekt.

Holder allergener i bukten

Hvis du eller et medlem av din husstand har allergier og ønsker å ta med en bichon inn i hjemmet ditt, kan andre metoder for å bekjempe allergener gjøre livet enklere for allergikamperen. Ikke la hunden sove i soverommet ditt, så fristende som det kan være. Vakuum huset ofte. Installer luftrensere med høyeffektiv partikulær luft, eller HEPA, filter for å kvitte seg med allergener i miljøet. Du vil kanskje også snakke med legen din om allergisk skudd, noe som kan desensibilisere reaksjonen mot hundedraver.