Rolle Erp Konsulenter &Amp; Leverandører

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Konsulenter gir den kompetansen som trengs for å få ERP-databaser til å fungere effektivt.

Bedriftsressursplanlegging, eller ERP, er som et one-size-fits-all computersystem. Det er en enkelt, kompleks gruppe av sammenkoblede databaser som er ment å bli brukt gjennom et selskap, eller på tvers av bedriften. Data går fra engineering til innkjøp og produksjon, fra produksjon til logistikk, og til og med gjennom de ulike finansprosessene i mellom. ERP eksemplifiserer begrepet innlasting av data en gang og bruk av det mange ganger. Men å implementere et ERP-system effektivt, og for å holde det effektivt, krever nivåer av kompetanse som de fleste bedrifter ikke har internt - de trenger leverandører og konsulenter for å få det riktig.

Leverandører

ERP-leverandører er de som selger og støtter programvaren som gjør at ERP-systemer fungerer. Bedrifter bør velge selgere basert på den beste langsiktige verdien i stedet for den opprinnelige kortsiktige kostnaden, fordi en gang en kjøpsaftale er signert, dannes et partnerskap. IT-ledere vil forvente at leverandøren støtter programvareproblemer og oppgraderinger så lenge systemet forblir i bruk.

Konsulenter

Investeringen bak en ERP-implementering i form av både dollar og ressurser representerer risiko. Konsulenter blir ofte innlevert for å redusere risikoen og muliggjøre en positiv avkastning på investeringen. Konsulenter med praktisk teknisk kunnskap om produktet hjelper IT-teamene til å overgå effektivt fra eksisterende eldre databasesystemer til det nye virksomhetsbrede systemet uten å miste data eller føre til at data slutter å strømme helt.

Opplæring

En viktig del av et ERP-prosjekt innebærer at du lærer brukere hvordan du arbeider med den nye programvaren. Både leverandører og konsulenter kan tilby opplæringsmateriell. Mange utfører også trening. ERP-leverandører gir vanligvis online, nettbaserte treningsmoduler som brukere kan få tilgang til når det passer dem. Konsulenter med kompetanse innen bedriftsopplæring samarbeider ofte med leverandører for å levere kurs på stedet hos selskaper som er involvert i ERP-system implementeringer.

Prosessforbedring

ERP-systemer er implementert for å gjøre det mulig for bedrifter å bli mer effektive - det betyr at bedriftsledere forventer å se forbedringer i kostnader, kvalitet og ressursallokeringer. Konsulenter med kompetanse i prosess effektivitet hjelper bedrifter å utføre arbeidsplass evalueringer før en ERP leverandør er valgt selv. Resultatene av evalueringene kan da brukes til å velge best egnet produkt og å drive databasekonfigurasjoner under implementeringen.