Kompatibilitet Av Afrikanske Ciklider Og Platies

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Hold ciklider i overfylte tanker, slik at de ikke kjemper hverandre over territorium.

Ved valg av tankekammerater blir fiskparangeringene vanligvis klassifisert i tre kategorier: bra, OK med forsiktighet og ikke kompatibel. Ciklider er ofte tøffe fisk å parre fordi de fleste er svært aggressive. Platies - liten, lettgående fisk - er på mange måter ciklidernes motsetninger. Men nøye utvalgte ciklider gitt det riktige miljøet, kan komme sammen med andre arter som platies i en samfunnstank.

Kompatible afrikanske ciklider

Noen arter av ciklider kan leve komfortabelt med platies, men de er unntak fra regelen. Zebra-obliquidene (Astatotilapia latifasciata) er minimal aggressiv og kan trives i skoler av sin egen art. De vokser til omtrent 5 inches lang. Jewelcichlider vokser til omtrent samme størrelse. De anses å være en av de minst aggressive ciklidartene, så du bør ikke holde dem med aggressiv fisk. Kompressorene (Altolamprologus compressiceps) fra Tanganyikasjøen er nonaggressive og vil komme sammen med rolige fisk som platies. De vokser også til omtrent 5 inches lang.

Afrikanske ciklider som er OK med forsiktighet

Noen ciklider er ikke altfor aggressive og kan komme sammen med platies, men utgjør en større risiko enn de tameste ciklidene. Hvis disse ciklidartene viser aggresjon mot dine platies, må du skille fisken med en gang. Tre eksempler på mindre aggressive ciklider er den gule lab (Labidochromis Caeruleus), påfuglcichliden (Melanochromis Johanni) og demasoni (Pseudotropheus demasoni). Men demasonis er svært aggressive mot fisk som ser ut som seg selv. Disse er alle Malawi cichlid arter som vokser til ca 4 inches lang. Dvergafrikanske ciklider kan også være fredelige nok til å leve med platies.

Inkompatible afrikanske ciklider

Mange arter av ciklider er svært aggressive og bør ikke sammenkobles med andre typer fisk. Noen af ​​de afrikanske ciklidartene som skal unngås, inkluderer humlebeen (Pseudotropheus crabro) og auratusen (Melanochromis auratus), som regnes som en av de mest aggressive ciklidartene. Livingston (Nimbochromis livingstonii) vokser til 8 inches lang og er kjent for å spise mindre fisk, så det er definitivt ikke en god kamp for den diminutive platyen.

Habitat Betraktninger

Platies gjør utmerket "nybegynnerfisk" fordi de er hardete og kan tilpasse seg ulike vanntemperaturer og pH-nivåer. De fleste ciklider er fanget oppdrettet og kan også tilpasse seg sitt miljø bedre enn sine villfangte kolleger. De trenger vann mellom 75 og 80 grader F. Platies har det bra i vann mellom 65 og 78 grader F, så vann som holdes ved 75 grader F, bør appease begge arter. Bytte 25 prosent av vannet ukentlig sammen med et sterkt filtreringssystem vil holde vann innenfor det ideelle pH-området for begge fisketyper - mellom 7.5 og 8.