Hudirritasjon I Pugs

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Pugens hud er en ideell grobunn for bakterier.

Pugs er velkjente for deres distinkte utseende - flate ansikter, rynket hud og korte og trette kropper. Disse hundene er utsatt for hudirritasjon, som noen ganger er et direkte resultat av deres rynkhet. For å forhindre hudirritasjon fra å utvikle seg til en alvorlig infeksjon, må du alltid overvåke huden til mops for rødhet og betennelse. Betingelsene som forårsaker hudirritasjon er vanligvis behandles.

Hudfoldinfeksjon

Hudens bretter på rynke raser som pug er perfekte hjem for bakterier. Brettene rundt ansiktet, armhulen, lysken og halen er varme og fuktige, noe som gjør dem spesielt gunstige for spredning av bakterier. Bakteriene kan føre til infeksjon, noe som igjen fører til hudirritasjon. Hvis din pug er overvektig, er dette problemet problemet. Din veterinær vil vanligvis råde deg til å rengjøre hudfolder hver dag ved hjelp av en antibakteriell vask.

Hudfelt Dermatitt

Hudfold dermatitt dermatitt er forårsaket av hudfriksjonen som oppstår hos rynke hunder, for eksempel mops. Der huden er brettet, har den en tendens til å gni, noe som forårsaker rødhet og sårhet som fører til dermatitt. I mops er ansiktet og halen mest påvirket. I milde tilfeller kan veterinæren foreskrive aktuell antimikrobiell medisinering for å holde denne dermatitten fra å føre til mer alvorlige tilstander, for eksempel pyoderma. I alvorlige tilfeller kan mindre kosmetisk kirurgi lindre problemet ved å redusere mengden løs hud på hundens kropp og derfor redusere størrelsen på hudfolder.

Hypothyroidism

Hypotyreoidisme er en behandlingsbar tilstand forårsaket av en underaktiv skjoldbrusk som bremser mops metabolismen. Symptomer kan inkludere vektøkning, sløvhet, hårtap og tørr og fet hud. Hvis huden er spesielt tørr eller fet, er det sannsynlig at hudirritasjon fører til at du får riper på huden. Dette kan føre til infeksjoner, spesielt hvis mops bryter huden din mens du klør. Veterinæren din vil vanligvis behandle denne tilstanden med et kurs med hormonerstatningsmedisiner som kompenserer for den lave skjoldbruskfunksjonen.

Atopisk dermatitt

Atopisk dermatitt er en arvelig disposisjon for allergiske reaksjoner på miljøirriterende stoffer som mat, lopper, støv, støvmidd, gress og til og med parfyme. Atopisk dermatitt er preget av irritert og betent hud og misfarging av den berørte huden på grunn av konstant slikking. Mops din prøver å lindre kløe ved å skrape, gni og bite de berørte områdene. Din veterinær kan foreskrive antihistaminer for å håndtere symptomene, men det er ingen kur for den underliggende predisponering for allergier. Den mest effektive behandlingen er vanligvis å begrense hundens eksponering mot kjente allergener, for eksempel ved å eliminere visse matvarer, bruke loppeforebyggende medisin og ikke bruke produkter som forårsaker hudreaksjon.