Forholdsregler For Arbeidsplassen

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Trakassering er en form for vold på arbeidsplassen.

Hvert år rapporterer en hel del 2 millioner amerikanere hendelser av vold på arbeidsplassen, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet. Disse hendelsene kan innebære trusler mot andre arbeidstakere, fysiske overgrep, trakassering og verbalt overgrep. Selv om arbeidsgiveren tar rimelige forholdsregler for å redusere slike hendelser, kan du også gjøre din del for å beskytte deg selv.

Vær oppmerksom

Enhver jobb som krever at du forlater hjemmet, kan være risikabelt, men noen jobber utgjør mer av en risiko enn andre. Kunnskap om risikoen du møter er avgjørende for å unngå vold på arbeidsplassen. For eksempel er risikoen for vold på arbeidsplassen større hvis du håndterer publikum, håndterer kontanter og verdisaker, eller gir service og omsorg til psykisk syke pasienter eller berusede kunder. Å være klar over disse risikoene er et første forsiktighets skritt fordi de gir ledetråder til de neste trinnene du må ta for å beskytte deg selv.

Ta skritt for å forhindre angrep

Noen jobber kan kreve at du jobber sent på kvelden. Hvis skiftet blir regelmessig uovervåket, ta forholdsregler for å redusere risikoen for vold på arbeidsplassen. For eksempel, hvis du må forlate arbeidsplassen sent på kvelden, har en annen ansatt eller en sikkerhetsvakt gå ut med deg. Sørg for at arbeidsplassen er godt opplyst og at tilgangen til utenforstående er begrenset.

Rapporter utilfreds ansatte

Det kan være en utfordring å jobbe i miljøer der det er hyppige nedstengninger eller arbeidsliv, fordi de er utsatt for hyppige forstyrrelser. Vær forsiktig med arbeidstakere som er misfornøyde og utviser uforutsigbar, irrasjonell eller aggressiv oppførsel. Rapporter hendelser der du føler at kollegaens oppførsel er truende eller unormal. Rapporter også arbeidere som er ekstremt frustrert eller sint, eller som prøver å mobbe andre. Når en medarbeider begynner å opptre på sin sinne, vær rolig og kontakt sikkerheten så snart som mulig.

Post Trauma Action

Når vold på arbeidsplassen oppstår, flytt deg bort fra situasjonen og få medarbeiderne til å gjøre det samme. Å isolere området bidrar til å holde deg trygg og hjelper også myndighetene til å komme til gjerningsmannen raskt. Hvis du ikke har sikkerhetspersonell på stedet, ring 911 og la dem få vite at en voldelig hendelse har skjedd. Hvis du er for traumatisert for å videresende informasjonen sammenhengende, få et annet vitne til å hjelpe fortell hendelsen på dine vegne og legge til fortellingen der det er mulig.