Viktigheten Av Å Utvikle Interne Og Eksterne Kontakter På Arbeidsplassen

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Utvikling av profesjonelle kontakter kan fremme karrieren din.

Nettverk og komme videre i din valgte karriere handler om kontaktene du lager. Fra de menneskene du snakker med i pauseomrommet til kundene, ser du hver dag og fagfolkene i bedriftsforeningene du går med, er alle en potensiell hjelpende hånd for å øke karrieren din.

Kollegaer

Å bygge sterke relasjoner med dine kolleger gir deg fortalere og kilder for støtte i en organisasjon. Medarbeidere kan akklimatisere deg til virksomheten, gi råd om bedriftspolitikk og hjelpe deg med å feilsøke vanlige problemer som oppstår på kontoret. Kollegaer er også lagmedlemmer som styrker arbeidet ditt med samarbeidsprosjekter, slik at du kan utvikle dine ferdigheter og presse deg profesjonelt. Hvis du for eksempel setter sammen selskapets årsrapport, og du aldri har samlet statistikk før, kan du få noen til å gå gjennom trinnene ved å ha kontakt i forskningsavdelingen.

Avdelingshoder

Ledere og avdelingsleder i en organisasjon er gode kontakter, både for din nåværende arbeidssituasjon og i fremtiden hvis en av dere forlater selskapet og forfølger en annen faglig mulighet. Hvis du har interne kontakter på høye steder, vet du hvem du skal ringe når du trenger en myndighetsfigur som peker deg i riktig retning når du jobber med et prosjekt, eller du trenger informasjon om aspekter av jobben din som overlapper den aktuelle avdelingen . For eksempel, å ha en kontakt i regnskapsavdelingen er nyttig hvis du raskt må spore en ubetalt faktura fra en leverandør i din egen avdeling.

Ledende mentorer

Å gjøre kontakter og bygge relasjoner med folk som er høyt i bedriftsstrukturen, gjør det mulig å identifisere potensielle mentorer for å hjelpe deg med kort og lang sikt karriereplanlegging. Å kjenne folk setter deg også på radar av beslutningstakere, noe som er gunstig når du trenger støtte til en ny ide du er pitching eller du er oppe for en kampanje.

Klienter og leverandører

Kunder og leverandører du jobber med regelmessig, kan bli gode kontakter, både i din nåværende stilling og nedover veien i ditt profesjonelle liv. Hvis du for eksempel jobber med en pålitelig og kostnadseffektiv papirleverandør når du er ansatt i ett selskap, hvis du bytter jobb og du er ansvarlig for å anbefale leverandører i din nye stilling, har du allerede noen du kan trygt anbefale. Å bygge disse kontaktene i løpet av din karriere vil gi deg en lang liste over verdifulle ressurser du kan bruke i mange kapasiteter.

Industri kollegaer

Deltakelse i nærings- og handelsforeninger og engasjement med bransjegrupper lar deg ta kontakt over et bredt spekter av yrker. Disse vil hjelpe til med fremtidige jobbsøkende anstrengelser, bygge opp forretningsforbindelser og ha generell kunnskap om movers og shakers i din bransje. Bli kjent med disse menneskene lar deg snakke intelligent i en rekke profesjonelle sirkler.