Quinoa &Amp; B12

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Quinoa har høy protein, men ikke i B12

Quinoa, som er et helkorn fra Sør-Amerika, har blitt populært de siste årene på grunn av sine mange ernæringsmessige fordeler. Mange vegetarianere og de som følger et glutenfritt kosthold, nyter quinoa fordi det er det eneste helkornet som inneholder alle de essensielle aminosyrene mennesker trenger og derfor regnes som et komplett protein. Selv om det kan være en god kilde til ernæring for vegetarianere, mangler det i vitamin B12.

Quinoa

Quinoa var en stift i Incan dietten, som trodde at kornet var hellig. Nylig erklærte FNs mat- og landbruksorganisasjon at 2013 ble erklært "Det internasjonale året for Quinoa". Den inneholder alle essensielle aminosyrer, en betydelig mengde fiber, og er også høy i antioksidanter som quercetin og kaemperol. Det gir alfa linolsyre, som kan bidra til å redusere betennelse og risiko for kroniske sykdommer.

Vitamin B12

Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som vanligvis er bundet til protein i animalske matvarer. Det kreves i kroppen for dannelse av røde blodlegemer, riktig nevrologisk funksjon og syntese av DNA. En B12-mangel kan føre til pernisiøs anemi, noe som kan føre til fordøyelses- og nevrologiske problemer. Anbefalt diettinntak av vitamin B12 for voksne er 2.4 mcg per dag.

Quinoa og B12

Selv om quinoa er høy i protein, inneholder det ikke noe vitamin B12, siden B12 bare er funnet bundet til animalske proteiner, ikke planteprotein. Quinoa er høy i mange andre B-vitaminer og kalsium, som vegetarianere også trenger. Så, vegetarianere må se andre steder for gode kilder til B12.

Vegetariske kilder til B12

Siden vegetarianere ikke spiser kjøtt, en hovedkilde for vitamin B12, vil deres hovedkilde for vitamin være befæstede matvarer, som frokostblandinger. Noen fermenterte produkter som tempeh eller miso kan inneholde vitamin B12, men mengden er variabel. Oster og meieri, som noen vegetarianere bruker, inneholder vitamin B12. Men hvis du ikke spiser noen dyreprodukter i det hele tatt, bør et daglig multivitamin gi deg all den B12 du trenger. Rådfør deg med legen din for mer råd om hva som er best for deg.