Hva Er Bedre: Zumba Eller Kettlebells?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Zumba klasser kan være mye moro mens du trener.

Zumba og kettlebell treningsøktene gir hver effektive treningsprogrammer. De begge gir intensiv trening, men varierer i deres tilnærming. Zumba fokuserer på aerobic fitness og gir en god cardio treningsøkt, og kettlebells gir styrketrening, så vel som cardio. Å velge det beste alternativet for deg avhenger av treningsmålene dine, men du kan inkludere både i ditt ukentlige treningsprogram, som kardio treningsøkter og styrketrening bør begge være komponenter i treningsplanen din.

Zumba Fitness

Zumba Fitness kombinerer latin musikk og dansen beveger seg inn i en fartsfylt aerob trening. Det er bra for å brenne kalorier og forbedre kardiovaskulær helse. Slaget av musikken kan hjelpe med utholdenhet og bidrar til å gjøre treningen morsom. Alternativ raske og sakte rytmer kan inkludere intervalltrening og motstandsopplæringskomponenter for toning og styrking. For å høste de fulle fordelene, må du nøyaktig kopiere instruktørens bevegelser for å opprettholde riktig form under trening.

Kettlebells

Kettlebell treningsøkter inkluderer dynamiske svingende bevegelser, som gir cardio trening, samt vekt trening. Det er viktig å utvikle riktige teknikker for å forhindre skade, og når treningen forbedrer seg, kan du flytte til tyngre vekter. Kettlebell treningsøkter er en høy kalori-brennende aktivitet. Treninger er vanligvis bare 20 minutter, tre til fire ganger i uken, så kettlebells er et godt treningsvalg for folk med begrenset tid. De er også gode for de som har styrketrening som et primært treningsmål.

Treningsmål

Enten Zumba eller kettlebells er bedre, avhenger av treningsmålene dine. Hvis du har problemer med å være motivert til å trene, kan du finne Zumba det beste valget på grunn av det morsomme elementet. Hvis du er en dedikert trener, kan du foretrekke kettlebells som du trenger minimal utstyr og kan trene hjemme når du har ekstra 20 minutter. Kettlebells er bedre hvis du har styrketrening som et primært treningsmål.

andre hensyn

Når du velger en ny type treningsøkt, bør treningsmål ikke være det eneste hensynet. Med mindre du er veldig dedikert, er det vanskelig å følge et treningsregime du ikke liker. Før du gjør et valg, besøk et treningsstudio eller personlig trener og prøv en Zumba-klasse og prøv å jobbe med kettlebells. Den beste øvelsen er den du kan nyte og vil gjøre regelmessig.