Kan En Voksen Som Ikke Er Funksjonshemmet, Kvalifisere Som En Avhengighet Av Et Inntektsskattedrag?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Forhold dannet gjennom ekteskap varer evig for skattemessige formål.

På dine inntektsskatt, kan avhengige omfatte barn samt eldre eller funksjonshemmede slektninger. Avhengige kan også inkludere mulige voksne. Inntektsfortolkningsterminologi definerer avhengighet når det gjelder økonomisk støtte, og folk kan være økonomisk avhengige av andre i alle aldre.

Grunnleggende om avhengighet

De grunnleggende reglene er ganske enkle. For det første kan du ikke kreve noen pårørende hvis du kan hevdes som en avhengig selv, uansett hvor mange personer du kanskje er kvalifisert til å kreve. Deretter kan du ikke kreve din ektefelle som avhengige, selv om din ektefelle er helt avhengig av deg for inntekt og ikke fungerer i det hele tatt. Du kan vanligvis ikke kreve noen som sender inn en felles avkastning, med unntak dersom avgiften kun er innlevert for å kreve tilbakebetaling og det er ingen skatteforpliktelse. Til slutt må avhengige være amerikanske statsborgere, bosatte romvesener eller statsborgere, ellers være innbyggere i Canada eller Mexico. Noen unntak er laget for adopterte barn, skjønt. Hvis disse grunnleggende kravene er oppfylt, kan du kreve at noen er avhengige, forutsatt at de kan betraktes som enten kvalifiserende barn eller kvalifiserende slektning.

Kvalifiserende barn

Under visse forhold kan en ikke-deaktivert voksen kvalifisere som et barn som er avhengig. Kvalifiserende barn er den vanligste typen avhengige, men de inkluderer mer enn bare barna dine. Kategorien inkluderer foster barn, stebarn, søsken, halvsøsken, nieser og nevøer, og noen etterkommere av disse barna. Kvalifiserende barn må være under 19 på det tidspunktet du arkiverer og være yngre enn deg, eller hvis du legger inn felles, yngre enn din ektefelle. En heltidsstudent kan være et kvalifiserende barn inntil 24s alder. Uansett forhold, må et kvalifiserende barn ha bodd hos deg i mer enn halvparten av året du arkiverer, og de har kanskje ikke gitt mer enn halvparten av sin egen støtte.

Kvalifiserende slektninger

"Kvalifiserende slektninger" er IRS-kategorien som inkluderer andre slektninger enn barn og ektefeller. Kvalifiserende slektninger kan ikke betraktes som kvalifiserende barn til deg eller noen annen skattyter. De må ha et familiært forhold til deg hvis de ikke lever med deg, men det er ganske bredt innenfor rekkevidde og inkluderer voksne barn, søsken, foreldrene dine, besteforeldre, tanter og onkler, nieser og nevøer, og noen av de ovennevnte forholdene som ble dannet av ekteskap, som svigerforeldrene dine eller stebarnene. Du kan kreve en voksen som ikke er relatert til deg som en avhengig, også; men for å bli ansett som kvalifiserende slektning, må den personen leve med deg hele året. I begge tilfeller kan en kvalifiserende slektning ikke ha mer enn $ 3,700 i skattepliktig inntekt for året, og du må ha gitt dem minst halvparten av deres totale økonomiske støtte.

Flere støtteavtaler

En avhengighet, enten et kvalifiserende barn eller en slektning, kan bare hevdes på en avkastning per år. Det kan ta en landsby for å heve et barn og sende ham til college, men bare en skattyter eller skattebetalende par, hvis det blir arkivert i fellesskap, kommer til å høste skattefordelene. Den samme premissen gjelder for dine voksne forsørgere. Hvis ingen skattyter har møtt støttekravene, for eksempel når fire søsken hver bidrar med 25 prosent av foreldres støtte, kan du vanligvis bestemme blant dere som vil hevde den avhengige. Søsken din trenger bare å gi deg en erklæring om at de ikke vil kreve pappa det året. Hvis du ikke kan nå en avtale, bruk samme tiebreaker-regel som gjelder for barn som kvalifiserer for mer enn en ikke-foreldres skattebetaler: Skatteprosessen går til den personen med høyest bruttoinntekt.