Gjør Dental Skyll For Katter Virkelig?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Tannpleie hjemme bidrar til å forhindre periodontal sykdom i katten din.

Første gang veterinæren foreslo å pusse kattens tenner, følte du sannsynligvis at han var altfor sikker på at du ville lykkes. Mens børsting er den mest effektive måten å ta vare på kattens pærehvite, hjelper tannspyler også til å minimere plakk og tartarbuildup.

Fare av plakk utover kattens munn

Mer enn 50 prosent av katter under 3 er rammet av periodontal sykdom. De langsiktige påvirkningene er mer skadelige enn en kattunge med dårlig pust. De smittsomme bakteriene kan til slutt invadere blodstrømmen og føre til skadelige konsekvenser for kattens nyrer, hjerte, lever og andre organer. En omfattende hjemme tannpleie rutine som inkluderer børsting og en tannskylling går langt for å bevare kattens tenner og opprettholde sin generelle helse.

Tannpleie begynner hjemme

På grunn av at fiberbørstene gnider mot tennens overflate og flicker bort partikler med rusk, er børsting den mest effektive metoden for å redusere plakkakkumulering mellom profesjonelle tannrengjøringer. Mange katter vil akseptere tannbørsting hvis du akklimatiserer dem til prosessen i gradvise trinn. Tilnærming oppgaven med tålmodighet og gjør den til en behagelig opplevelse for henne med beroligende berolighet og en belønning etter hver økt. Gjør tannbørsting en del av kattens daglige omsorgsrutine.

Skylling mot en renere munn

Hvis din feline venn blir feisty og nekter å samarbeide for børsting, bruk en enkel sprute av tannskylling i stedet. Orale skyll som inneholder klorhexadin glukonat er effektive antiseptika som binder seg til tannkjøttvev og tannoverflater. Klorhexadin dreper bakterier, reduserer plakk og senker opphopningen av tartar. Skyll kan brukes alene eller som et supplement med børsting. Bruk kun dental skyll og tannkrem som er formulert for katter. Fordi katten din skal svelge disse produktene, inneholder de ikke skummende vaskemidler og harde slipemidler som menneskelige variasjoner inkluderer. De som viser Veterinærhelsetilsynets forsegling har møtt standarder som har vist seg å bremse opphopningen av plakk og tartar.

Min, hva rene tenner du har!

Periodontal sykdom er et av de vanligste helseproblemene hos katter. Vær proaktiv ved å sette i gang en vanlig rutine for hjemmepleiebehandling for å forhindre denne smertefulle og potensielt livstruende tilstanden. Akkurat som du besøker tannlegen din regelmessig, kan katten din likevel kreve en og annen veterinær tannbehandling, men du vil kunne redusere antallet av disse rengjøringene som trengs i løpet av livet. En kombinasjon av børsting, skylling og tannbehandling vil redusere bakterier, noe som resulterer i rene, sunne tenner og forbedret helbred.