Hvor Lenge Kan En Katt Bli Alene?

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Når du er hjemme alene, kan katteleker underholde kjæledyrets følgesvenn.

Hvis du tror du kan la katten være hjemme alene mens du går på ferie, tenk igjen. Vil du nyte å bo hjemme alene uten at noen skal snakke med eller leke med? For å ha en skyld- og bekymringsfri ferie, gjør enkle justeringer slik at katten din er en lykkelig camper mens du er borte.

Daglige kontroller

Hvis du bare drar i to eller tre dager, må du sørge for at du er pålitelig nabo, venn eller kjæledyr sitter for å sjekke inn på kjæledyret følgesvenn. En eller to ganger om dagen er nok. Han kan sørge for at katten din har nok mat og ferskvann, og han kan holde kullkassen ren. Ideelt sett grooms han katten din, og spiller og samhandler med henne i omtrent 20 minutter hver dag for å holde henne underholdt. Når bekymring setter seg inn, kan du alltid ringe til denne utpekte personen for å sikre at din fyrre venn er ok.

Pet-proofing ditt hjem

Selv om du har noen som sjekker på kjæledyrets følgesvenn mens du er borte, hvis du ikke er kjæledyrsikker hjemme, kan din kattevenn komme i trøbbel når hun er alene. Ta bort elementer, som tanntråd, streng, gummibånd, medisiner, rensemidler og andre kjemikalier, fordi når de tas inn, kan de forårsake alvorlig skade på katten din. Bruk barnesikringslås på skap, slik at når din nysgjerrige kattunge går utforsker, kan hun ikke komme inn i dem. Hvis du har planter, må du være sikker på at de ikke er giftige mot katten din og henger dem ut av hennes rekkevidde.

Gi underholdning

En kjedelig kattunge er en dårlig kattunge. Mens du er borte, sørg for at kjæledyret ditt har mange katteleker for å holde seg opptatt - matkule leketøy kan gi deg morsomme timer. For å tilfredsstille kattens trang til å ripe, plasser flere skrapeposter i hele huset. Hvis du ikke gjør det, kan du komme hjem for å finne kjæledyret ditt følgesvenn brukt sofaen til å skjerpe neglene hennes. Gi også et høyt kattentre med masse perches for å tilfredsstille kattens ønske om å være høyt og overse alt - du vil ikke ha henne til å hoppe på skap i stedet.

Stiger din katt

Hvis du er på ferie i en lengre periode eller ikke har noen til å sjekke på kjæledyret følgesvenn, må du kanskje styre henne i et kennel- eller katthotell. Spør din veterinær for anbefalinger. Før du går om bord på din kjære følgesvenn, sett deg rolig og ta en tur på anlegget. Sørg for at personalet er profesjonelt og at det er et rent og trygt anlegg. Spør om fôringsprosedyrer og immuniseringskrav, fordi du ikke vil komme hjem til en syk katt.