Plikt Og Ansvar For En Krikketkammerat

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Cricket-dommere kontrollerer stubben før en kamp begynner.

Cricket-dommere er ansvarlige for å ta avgjørelser og samtaler i et spill av cricket. De sørger også for at spillere og kamper følger spillets regler, og spiller en tilsvarende rolle som dommere i andre idretter. De fleste dommere, i hvert fall på profesjonelt nivå, er mannlige, selv i kvinners cricket, og det var bare en kvinnelig umpire på Women's Cricket World Cup i 2013. Antall dommere på feltet varierer etter hvilken type kamp som spilles.

Pre-match Penger

Før cricket-kampen starter, inspiser dommerne toningsområdet, sørg for at alt utstyret er satt ut og kontroller at grensen er riktig markert før spillet begynner. Deretter møtes de med lagkapteiner for å sjekke lagdetaljer og for å diskutere timer med spilletid, tidspunktet for mat- og drikkepauser og spilleregler, før mynten kaster for å bestemme hvilke lag flaggermus eller boller først.

Oppmannsnumre

De fleste cricket-kamper har to dommer på banen. Den første står ved stubbene bak bowleren, og den andre i en stilling kjent som "firkantet ben" til venstre for batsman. Det er tre oppmenn i en internasjonal kamp. Den tredje tjenestemannen gir en endelig avgjørelse fra en TV-monitor hvis de andre dommerne føler at en avgjørelse er uklar og de må se en omspilling. På internasjonalt "Test" -nivå kan spillerne også anke en dommeravgjørelse på stedet og bruke den tredje oppmann for å utfordre samtalen.

Posisjon og avgjørelser

Oppmann overvåker fair play og tar beslutninger om spill. De overvåker også overs - sett med seks baller som er bowlet i den ene enden av banen - og forteller lagene når de skal endre ender. Det er oppmannens jobb å ta stilling til om en batsman er ute, om en bowler har bowlet ulovlig og å ringe hvor mange løp en batsman treffer. Plasseringen på banen dikterer beslutningene hver oppmann tar. For eksempel ser bowlerend-oppmann etter feil som ulovlige boller (nei-baller), brede / høye baller (bredder) og baller som ville ha truffet på wicket, men som ble avledet av batsmannsbenet (LBW / benet før wicket). Den andre dommeren leter etter ting som ballen treffer bikkelen før batsmannen kommer tilbake til den fra et løp (utkjøringer og stampe). De to bryterposisjonene etter hver over.

Samtaler

Når en dommer tar en avgjørelse, kan han rope en samtale og gi et håndsignal hvis dommen må formidles. Spillere på cricketbane er spredt over et bredt område, og dommerne må være høyt og å gestikulere tydelig slik at begge lag forstår hva som har skjedd. Dette hjelper også scorere utenfor banen som kanskje ikke kan se de finere detaljene i spillet når det skjer.

Ferdigheter og trening

En effektiv cricket-oppmann har en dyptgående forståelse av spillet og dets regler. Oppmann har gode kommunikasjons- og lederegenskaper, må holde seg rolig under press og ha evnen til å ta raske og nøyaktige beslutninger. Amatør-umpires trenger kanskje bare et kort treningskurs; profesjonelle oppmenn har mer intensive programmer. Akkreditering som for eksempel en sertifisert dommer gjennom United States of America Cricket Association, tar for eksempel fire år.